Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir i millorar els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva instal·lació i ús en els termes de la nostra Política de Cookies.

La regla dels 4 regals
01 de desembre 2017

La regla dels 4 regals: Com triar els regals de Nadal pels nostres infants?

Arriba Nadal, i amb ell la necessitat compulsiva que la societat ens ha creat a mares, pares, avis/àvies, tiets/es i amics/gues de comprar tot allò que creiem NECESSARI pels nostres petits/es i també pels més grans de la casa.

Arriba Nadal, i amb ell la necessitat compulsiva que la societat ens ha creat a mares, pares, avis/àvies, tiets/es i amics/gues de comprar tot allò que creiem NECESSARI pels nostres petits/es i també pels més grans de la casa.

És molt difícil actuar contra aquest moviment però el podem reconduir trobant-li la part positiva i posant-hi tot el nostre sentit comú.

Com escollim els regals de Nadal dels nostres fills/es? Quina és la quantitat adequada de regals? Aquestes són les preguntes clau que es fan la majoria de famílies. En la societat actual la tasca d'escollir els regals sembla cada cop més complicada, ja que les opcions són molt diverses. Cada any ens bombardegen amb joguines per totes bandes. El personatge o joguina de moda d'aquell any és el més desitjat per nens i nenes, i als pares, mares i familiars cada vegada ens ho posen més difícil a l'hora d'escollir.

Ens fa especial il·lusió rescatar part d’un article que ofereix reflexions i consells a tenir en compte per tal de triar els regals de Nadal. Fa un parell d’anys que circula per les xarxes socials, està creat per professionals vinculats a la pedagogia i pensem que és molt interessant compartir-lo amb vosaltres:

Què cal tenir en compte per escollir els regals?

Una premissa important que podríem tenir present en l'elecció és que els regals, a més de servir per jugar, han de tenir valor educatiu, estimular i desenvolupar les seves capacitats segons l'edat del nen/a.

També hem de tenir present que les joguines s'adaptin als gustos i preferències dels nostres fill/es i que la joguina s'adapti a l'edat madurativa de l'infant.

Quin és el nombre de regals més adequat?

Aquesta és una de les consultes recurrents dels pares i mares en aquestes dates i sembla que els professionals cada vegada tenim més consens en una regla: quatre és el nombre de regals idoni.

Els nens/es, quan reben un gran nombre de regals un any rere l'altre, sovint perden la il.lusió pels regals amb la sensació de "ho tinc tot", i per la pèrdua del valor progressiu que això ocasiona.

Un excés de regals produeix que els nens/es no els valorin  i fins i tot avorriment!

La regla dels quatre regals

La regla dels quatre regals ve acompanyada de quatre principis per escollir en base a un, dos o fins i tot, tots 4:

1.                  Alguna cosa de vestir ( roba, sabates, motxilla, etc.)

2.                  Alguna cosa educativa (per exemple, per llegir, el regal ideal seria un llibre però també pot ser un joc per conèixer les lletres, un scrabble, etc.

3.                  Alguna cosa que desitgin.

4.                  Alguna cosa que necessitin.

Aquests són criteris orientatius que potser resultaran difícils de seguir al peu de la lletra, però trobem que són útils a l'hora d'escollir els regals.

Des de Litten us desitgem Bones Festes!

Voleu conèixer el projecte?

Contacta amb nosaltres i us explicarem tot el que necessiteu!