Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir i millorar els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva instal·lació i ús en els termes de la nostra Política de Cookies.

Què entenem per Joc Lliure?
01 de febrer 2018

Què entenem per Joc Lliure?

El joc és una activitat universal que trobem a totes les cultures, que l’ésser humà practica al llarg de tota la seva vida i que poc a poc es va perdent; aquest esdevé l’eina principal d’aprenentatge durant la primera infància.

A la primera infància, els primers tipus de joc que trobem són: el joc experimentació i el joc lliure.

JOC D’EXPERIMENTACIÓ : possibilita el coneixement, la observació, la combinació dels elements mitjançant la manipulació de diferents materials. Ajuda a l’infant a desenvolupar els seus sentits d’una manera globalitzada.

JOC LLIURE: sorgeix de l’infant lliurement, quan no intervenen els adults. És espontani,  no entén de temporització; l’infant desenvolupa la creativitat, la imaginació, l’aprenentatge, la creació, l’expressió, la capacitat de relacionar-se, de conèixer els seus interessos i capacitats... i sobre tot, sorgeix de la necessitat de divertir-se.

Des de Litten creiem molt en la importància d’aquests jocs i és per això que apostem per propostes d’experimentació sensorials i psicomotrius, amb materials reciclats que convidin al joc lliure per tal d’acompanyar a l’infant en la descoberta del seu entorn, de si mateix i dels diferents materials que li puguem oferir.

El MATERIAL RECICLAT ens ajuda a conèixer millor el món que ens envolta, a ampliar les nostres experiències sensorials, a estimular l’artista que portem dins, a desenvolupar la nostra expressió corporal, a ballar, a disfressar-nos, a fer-nos massatges, a sentir i a gaudir, en definitiva a aprendre.

La vostra tasca com a pares i mares envers a aquestes activitats pot ser l’observació dels infants en relació al joc que desenvolupen per poder saber: què els interessa, què els hi atrau, quines combinacions fan respecte els materials, si comencen a fer joc d’imitació o simbòlic, el seu grau maduratiu, les seves capacitats motrius, el seu món emocional... com també, si són feliços realitzant la proposta que oferim.

Famílies us convidem a fer aquesta observació i gaudiu d’aquesta estona de joc amb els vostres fills i filles.

OBSERVEU, JUGUEU, RIEU I SIGUEU FELIÇOS

Voleu conèixer el projecte?

Contacta amb nosaltres i us explicarem tot el que necessiteu!