Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir i millorar els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva instal·lació i ús en els termes de la nostra Política de Cookies.

Adaptem els recursos a les necessitats del moment
01 de juliol 2018

Adaptem els recursos a les necessitats del moment

Les necessitats i els interessos dels infants es troben en constant variació. És la nostra tasca observar aquests canvis i adaptar els recursos que tenim a les necessitats específiques de cada instant. En funció d'això permetrem es donin situacions motivadores i que engresquin a desenvolupar les múltiples capacitats dels nostres criatures.

Aquest estiu hem decidit col·locar una pica a l’exterior, molt en consonància amb la metodologia Montessori, per diverses raons arrel de les observacions fetes a l’espai.

Gran part de l’estona de joc es donava al jardí, per tant, hem traslladat el moment d’esmorzar i dinar a l’exterior. Per tal de poder rentar-nos les mans i treballar aquest hàbit, ens va semblar adient fer aquesta proposta per evitar canvis d’espai que poguessin distorsionar la dinàmica del grup.

Apareix un enorme interès de tocar aigua, de mullar-se i de refrescar-se i volíem fer un ús responsable i amb consciència envers aquest element, per tant, es tracta d’una pica sense aixeta, només amb un bol que anem omplint d’aigua les educadores en el moment que creiem necessari.

A partir de la introducció de la pica s’han donat situacions de gran aprenentatge i hem pogut observar la interiorització d’hàbits, l’evolució de la seva consciència corporal i iniciant-nos en la consciència mediambiental.

Voleu conèixer el projecte?

Contacta amb nosaltres i us explicarem tot el que necessiteu!