Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir i millorar els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva instal·lació i ús en els termes de la nostra Política de Cookies.

Educar des de l’amabilitat, la fermesa i el respecte
03 de maig 2019

Educar des de l’amabilitat, la fermesa i el respecte

Fa unes setmanes, la Sònia, l’educadora principal de Litten va assistir a una formació intensiva en Disciplina Positiva de la mà de la Marisa Moya a Monkeyssori, Badalona. En va sortir encantada i dilluns venia carregada d’un parell de llibres i centenars d’idees i experiències a compartir amb nosaltres. Ara, volem compartir-ho també amb vosaltres, pensem que serà del vostre interès.

La Disciplina Positiva utilitza eines que són a la vegada amables i fermes, i ensenyen competències socials i per a la vida. Inclou tècniques pràctiques per ajudar els infants a millorar el seu comportament i ajudar-los a desenvolupar l’autodisciplina, la responsabilitat, la col·laboració i la resolució de problemes.

És possible educar amb amor i amb fermesa alhora? Si!

Les persones adultes tenim molt a veure amb els problemes de conducta dels infants, no es tracta de culpa, sinó de responsabilitat. Si acceptem la nostra part, el nen assumirà la seva.

Els 4 criteris de la disciplina positiva:

1.      Amable i ferma alhora, respectuosa i motivadora

2.     Connexió, ajuda els infants a ser tinguts en compte.

3.     Eficaç a llarg termini.

4.     Desenvolupa competències socials (respecte, interès pels altres, ...)

Un tret característic és l’absència de pràctiques disciplinàries no respectuoses, triem la comunicació amable i ferma i ens centrem en les solucions i no en els càstigs. A mesura que creixen i raonen, els podem fer partícips en la cerca de solucions.

Des del seu naixement, els infants, tenen interès per sentir-se connectats amb la resta i està comprovat que qui té aquest sentit de comunitat, família i escola; mostra comportaments respectuosos i adequats. Per tal de convertir-se en persones que contribueixin a la seva comunitat, els infants han d’aprendre habilitats socials i de vida.

Entre els 5 pilars de la Disciplina Positiva estan el respecte mutu, aprendre dels error, no utilitzar el càstig, la motivació i la comunicació efectiva.

A Litten, basem en la disciplina positiva el nostre apropament als infants, sent central per nosaltres un tracte ple d’amor però ferm quan cal. És vital la connexió amb ells i entre ells, i sobretot el treball de les habilitats interpersonals per així anar posant les bases a les futures persones adultes en qui es convertiran: felices, respectuoses i amables.

“Famílies i professorat no poden seguir funcionant com caps, han d’adquirir l’habilitat de ser líders democràtics” Rudolf Dreikurs

“Els infants actuen bé quan se senten bé” Jane Nelsen

Voleu conèixer el projecte?

Contacta amb nosaltres i us explicarem tot el que necessiteu!